Husrenovering

Tips inför husrenoveringen

Det är lätt att göra misstag när man ska genomföra en husrenovering. Anlitar du oss så slipper du dock detta – vi är erfarna och välutbildade och bland våra underentreprenörer finns all den hantverksskicklighet som behövs.

Här bjuder vi på några tips på vad man bör tänka på inför en husrenovering.

Kartlägg projektet ordentligt innan det sätter igång. Lista allt som behövs göras, bestäm vem eller vilka som ska göra vad. Planera in en start- och en sluttid och se till att tidsplanen är realistisk. Kolla med expertisen hur lång tid olika arbetsuppgifter brukar ta. Hyr, låna eller köp begagnade verktyg, det kan bli väldigt dyrt om man ska köpa allting nytt

Vänta inte med att åtgärda problemen

Om det dyker upp några problem, ta tag i dem omedelbart. Om man skjuter på det kan det bli problem senare och man förlorar både tid och pengar. Var inte rädd att be om hjälp om du kör fast eller stöter på ett problem. Det finns inga dumma frågor, fortsätt till att allt är tydligt och klart.

Se till att jämföra priser, det kan skilja ganska mycket mellan olika varuhus och hantverkare. Det gäller att budgeten håller, annars är risken stor att du blir stående med ett halvfärdigt projekt.

Slarva inte när du ska räkna ut vilken mängd material som behövs för projektet. En tumregel är att man ska lägga på 10 procent mer än vad man har tänkt. Spill, skarvar och misstag kan alltid ställa till det och då vill man ha lite extra så att man inte behöver avbryta arbetet. Det finns en hel del gratisverktyg på nätet om man behöver hjälp med att räkna ut materialåtgången.

vy från hustak

Anlita oss – en trygg hantverksfirma

Men det viktigaste tipset är självklart att anlita rätt folk för renoveringsuppdraget. Det är ett absolut måste när det handlar om VVS och el, som inte får installeras av lekmän. Men få privatpersoner klarar av att genomföra en renovering helt på egen hand. Det finns många saker som kan fel och detaljer som man inte tänker på om man inte har de rätta kunskaperna. Anlitar du oss för sin husrenovering så kan vi garantera att allt kommer att bli korrekt utfört!

Husrenovering från start till mål